Tips Untuk Mengelak Daripada Kebocoran Semasa Period

Hai, 


Okayyy today, yuyu nak cite sikit pasal tuala wanita a.k.a "pad" and this pad is one of my favourite ! sangat recommended. Kalau kat kedai ade jenama ni, confirm  , yang first yuyu amekkk this pad ! heee.. So ni khas untuk girl girl je tauu..  kalau boy boy yg bace tu pun boleh jugak mane lah tahu korang dah ade wife ke girlfriend ke yg korang nak tolong beli atau suggestkann utk dorang. hihi! Yelaaa, tak salahpun kalau boyboy pun nak amekk tahu pasal ni :) Takde yang berdosa pun. hihi..

Bukan senang nak cari pad yang selesa tauu, sebab kat Malaysia ni ada banyak jenis pad yang dikeluarkan. So kita sebagai pengguna kenalah bijak untuk memilih yang mana paling berkualiti kalau tak nanti makan diri. Haaa, acane tuu makan dirii yang yuyu maksudkan ? Yelaaa.. ade sesetengah wanita  pakai pad yang tak sesuai dgnnya mesti ada rasa kegatalan / kemerahan atau tak selesa semasa bekerja atau melakukan aktiviti lasak. Sebagai wanita , kita kenalah jaga kebersihan diri dan semestinya nak utamakan keselesaan pada diri kita.. betul tak ? Lagi satu , time datang haid tu yang paling kita takut ada kebocoran! OMG. segan kot kalau ada kebocoran, tambah tambah lagi time kita tidur , atau ke shopping complex and time  tengah berdating . Uishh, mintak dijauhkan lerr.. haha. So, tips utuk mengelak daripada kebocoran , korang kenalah pilih pad yang boleh menghalang dpd semua tu supaya lebih selamat and selesa. heee :D

Hm, korang janganlaa  risauuu sebab ianya tak susah pun nak cari pad yang boleh menghalang dpd semua tu berlaku , sebabnya LAURIER adalah penyelamat wanita. cewaahhh gittteww ! haa,  Pernah dengar kan ? of course lah pernah kannn .. hee. Actually , Pad Laurier ni ada banyak jenis tauu.. so, yuyu nak intro  and explain cikedd supaya korang boleh tauu kelebihan kelebihan LAURIER ni.


1. NIGHT SAFE LAURIER

Yang ni sangat sesuai bila korang memula datang period. Yelaa, mesti banyak kan ? So  pad ni sangat sesuai sebab ianya utk aliran yang banyak. Lagi satu , korang takyah nak risau pasal kebocoran kat atas tilam lagi sebab pad ni 30cm, permukaannya pun cepat kering and sangat selesa . Nak cuci pun senangg tauuu :)



- 30 CM
- 2X FASTER ABSOPRTION
- 5X DRIER
- WIDE HIP GUARD ( Pengawal pinggul yang lebar )


2. LAURIER SUPERGUARD 
(DOUBLE ABSORBENT CUSHION)

Yang ni untuk extra heavy flow so utk yang nak lebih safety tu boleh ler guna yang ni .
So yuyu sarankan yang mana memula period tersangat heavy tu boleh gunakan this one.
Jangann risauuu, semuanyaaa cepat diserap and takkan ada kebocoran :D

- 35 CM
- DWI PENYERAPAN BERKUSYEN
- MENCEGAH KEBOCORANG UNTUK APA JUA POSISI TIDUR
- 2X FASTER ABSORPTION


3. LAURIER SUPER SLIMGUARD (WING)
Okay, yang ni untuk yang normal . Tapi korang jangan risau , sebab yang ni pun die cover lebih dekat hip punya  . Yela, selalunya ade kebocoran dekat hip je kann..
Lagi satu , die nipis dan memberikan keselesaan dekat korang.
Takdee  gatal2 :p



- 30 CM
- SENANG CUCI
- 1 MM ULTRA ABSORBENT SHEET
- SUCTION LIKE POWER ABSORBS FLUID QUICKLY INTO
THE NEW QUICK LOCK SYSTEM.


4. LAURIER PERFECT COMFORT

Haa, yang ni tersangat nipis dan takkan rimas. Lagi satu, ianya menyerap dengan lebih cepat! 


 30 CM
- ULTRA SLIM
- HYPER ABSORPTION , EXTRA HEAVY WITH HIP GUARD


5. LAURIER ACTIVE COMFORT

Untuk waktu petang , korang boleh guna yang ni sebabnya permukaannya super serap ,tak basah dan tak tembus ! Lagi satu , ianya memberikan keselesaan sepanjang aktiviti!


360 PELINDUNG KEBOCORAN SEKELILING
-SENANG CUCI
-WING


So, korang takperlu risau lagi pasal kebocoran semasa period ! Laurier kannn adaa :P pssss.. korang nak FREE SAMPLE tak ? mesti nak kann :)
Kalau korang nak , korang kena layari 
ataupun
annnnddd... korang boleh redeem untuk FREE SAMPLE! yeayyyy...

Eeeehh , kejappp! ade satu lagi. Korang berpeluang memenangi a trip to Osaka dan berpeluang untuk menang hadiah bernilai RM40,000 dengan menyertai POSE A GO GIRL di Facebook! 

Langkah langkah mudah ada didalam Laurier Facebook. Jangan lupa untuk Like page Laurier untuk menyertai this contest ! Cepatlah , jangan lepaskan peluang keemasan ini. 
Contest dari 15 July - 30 September 2016 !

1 comments:

  1. assalam, nak tanya kalau yg no 2 tu senang dicuci tak?

    ReplyDelete

 
Copyright © Yuyurashid | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in